brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
četvrtak, 09 Novembar 2017 08:19

ПРОДУЖЕН РОК ПРИЈАВЕ НА КОНКУРС ЗА ДОДЈЕЛУ СТИПЕНДИЈА

Начелник општине Брод је продужио рок за пријаве на Јавни конкурс за додјелу општинских стипендија за школску 2017/18. годину. Јавни конкурс је објављен 23. 10. 2017. године, а пријаве се могу предати до 22. 11. 2017. године.

Рок за подношење пријава је продужен због молбе већег броја студената који студирају у удаљеним мјестима и не могу да сакупе тражену документацију у року предвиђеном конкурсом.

Право пријаве на Конкурс имају сви студенти који су редовно уписали другу, трећу, четврту, пету или шесту годину студија, као и студенти из породица палих бораца, ратних војних инвалида од И до В категорије, бораца одбрамбено-отаџбинског рата од И до ИВ категорије, породица цивилних жртава рата од И до ИИИ групе, те социјално угрожених породица евидентираних у Центру за социјални рад, породица са четворо и више дјеце, и носиоци Вукове дипломе из средње школе, који су први пут уписали прву годину студија, под условом:

  • да су држављани Републике Српске и Босне и Херцеговине,
  • да су редовни студенти на факултетима универзитета и високошколских установа у Републици Српској/Босни и Херцеговини и иностранству,
  • да имају пребивалиште на подручју општине Брод најмање двије године прије расписивања конкурса,
  • да нису у радном односу, нити запослени као приправници,
  • да не примају стипендију од стране друге институције, установе или предузећа,
  • да нису власници или оснивачи привредних субјеката,
  • да су први пут уписали годину студија за коју траже стипендију,
  • да студенти уписане  друге  године  нису  старији  од  22 године живота, треће - од 23 године, четврте - од 24  године,  пете - од 25 година, шесте - од 26 година, а студенти ИИ циклуса студија да нису старији од 28 година живота.

Пријаве се, у затвореним ковертама, могу доставити лично у шалтер салу Општине Брод или путем поште на адресу: Општина Брод, ул. Светог Саве 17, Брод 74450, са назнаком „Комисији за додјелу студентских стипендија у школској 2017/2018. години – не отварај“.

Цијели текст конкурса и продужења рока пријаве можете наћи на огласној табли и службеној интернет страници Општинске управе (у „Конкурсима“).